Spesialverkstedet for restaurering av veteranbil fra 1920 og 1930 tallet

    

Strædet Automobilverksted

Bilder fra restaurering av Mercedes-Benz 170V 1940 modell

Mercedes-Benz 170V 1940 modell restaurert ved Strædet Automobilverksted

En skikkelig restaurert karosseri til Mercedes 170 V, Va, Vb, D, Da eller Db vil vare i generasjoner. Nedenfor noen bilder fra en slik restaurering:

Denne bil ble restaurert ved verkstedet for endel år tilbake og er en i rekken av flere av samme type som vi har utført restaureringsarbeider på.

På bildet er taket løftet opp ca 15 cm og råtnet treverket kommer tilsyne. Til høyre skimtes bakerste del av høyre bakdør.

 En fullstendig restaurering av et karosseri til Mercedes-Benz 170 fra før 1953 er et omfattende, krevende og viktig arbeid. Når denne jobben er gjort skikkelig vil bilen vare i generasjoner. Selv om dette er en forholdsvis kostbar affære vil verdien på en skikkelig restaurert bil av denne typen bare stige i fremtiden. Det er en investering. Kjøretøy som ikke har gjennomgått en slik restaurering vil synke drastisk i verdi da det ikke blir rimeligere å restaurere og det blir færre og færre spesialister på disse karosseriene.

Mange er ikke klar over hvordan dette karosseriet er konstruert. Hele karosseriet har et skjelett av treverk hvor karosseriplatene er spikret til treverket. Dette utgjør den bærende konstruksjonen i karosseriet. I dørstolpene foran og bak er det masive og forholdsvis kompliserte trebjelker, det samme også over dørene, rund bakvindu og frontvindu, rundt skille mellom tak og nedre karosseri. I tillegg er takspiler av tre i taket som fungerer som spikerlist for taktrekket.

Som oftest må alt eller deler av dette treverket skiftes for å få et bra og varig resultat. Da er det kun en helrestaurering av karosseriet som er godt nok. På bildet under er alt gammelt treverk fjernet, det samme er taket. Det er slik bildet viser bilen er bygget opp på fabrikken. Neste skritt er å montere og tilpasse det nye treverket slik at dører tak, vinduer, takrenne og list rundt karosseriet bak passer perfekt. Da kan alt spikres og skurs endelig fast. Viste du at det er umulig å skifte kun dørstolpene uten å først kutte av taket. Treverket er nemlig skrudd fast først, deretter er takplaten sveiset og spikret på plass. Dermed kommer man ikke senere til de skruene uten å fjerne takplata.

Nedenfor vises endel av det nye treverket i taket og over fronruten. Mellom takplaten og treverket er det montert filt som er produsert på Sjøllingstad Uldvarefabrikk vest for Mandal. Fabrikken er nå et levende museum som enda bruker de gamle maskinene som da den ble grunnlagt i forrige århundre. Når matrialet er produsert med utstyr som er eldre en bilen, kan man da få det mer originalt?

Det ferdige resultatet kan du se nedenfor. Ingen bil er så lun og lyddempet som en automobil med reisverk av tre. Dette demper "blekklyden" i slike kjøretøy og vil alltid være et minne om tidligere tiders karosserikunst.

Mercedes-Benz 170V ferdig restaurert og registrert med nytt reisverk i hele karosseriet.

Ønsker du å få restaurert et veterankjøretøy fra 1920-1930 tallet eller med karosserikonstruksjon fra denne tiden ta da kontakt med oss:

strede@online.no eller tlf. 3828 7147

Se også vår facebookside, her er flere bilder av førkrigs Mercedes-Bens vi har jobbet med. Fint om du deler eller liker siden: https://www.facebook.com/stredetautomobilverksted

Se videosnutt fra vår kanal på youtube fra noen av de andre kjøretøyene vi jobber med:

Ford A Town Sedan 1930: http://youtu.be/asvNIBdDCWk

Hupmobile Century 1928: http://www.youtube.com/watch?v=kZwPCA-6L_o

Besøk oss gjerne på facebook, lik siden og få oppdateringer når vi legger ut nye ting eller flere videosnutter https://www.facebook.com/stredetautomobilverksted 


»  Hovedside
»  Bilder fra restaurering av Mercedes-Benz 170V 1940 modell
»  Bilder restaurering Chevrolet 1927 Touring
»  Ønsker du restaurering
Strædet Automobilverksted
Telefon: 3828 7147 9774 9505
http://www.automobilverksted.no
Nettstedskart