Spesialverkstedet for restaurering av veteranbil fra 1920 og 1930 tallet

    

Strædet Automobilverksted

Produkter og tjenester som tilbys ved verkstedet

1. Helrestaurering av veterankjøretøy fra 1920 og 1930 tallet.

2. Produksjon av treverk til Automobilen.

3. Tilpassing og montering av treverk i din Automobil.

4. Produksjon av nye karosserideler og reparasjonsdeler.

5. Lakk/ rustfjerning.

6. Sand/ glassblåsing.

7. Tinnsparkling

8: Grunning med rusthindrende midde.

9. Lakkering.

10. Automobilsalmakerarbeid.

11. Sying og trekking av kalesjer.

12. Vulking av bremsebånd.

13. Dreiing av bremsetromler/ skiver og tilpassing av nytt bremsebånd.

14. Behjelpelig med anskaffing av deler til kjøretøy som blir restaurert ved verkstedet.

15. Restaurering av deler som har vert forniklet/forkrommet.

16. Høyglanspolering av rustfritt stål.

17. Staffering.

18. Pressing av en rekke karosseriprofiler og detaljer.

19. Utleie av lagringsplass for restaureringsobjektene

20. Dreiing

+ mye mye mer.........

Historikk

Strædet Automobilverksted er trolig Norges eldste restaureringsverksted som har spesialisert seg på restaurering av førkrigskjøretøy. Grunnlagt i forrige århundre, anno 1984. Firmaet er en liten familiebedrift i Marnardal kommune, ca 3 mil nord for Mandal, 45 km nordvest for Kristiansand helt sør i Norge.

Virksomheten holder til på slektsgården Strædet, som har vert i familiens eie siden 1790. Da gården er for liten å leve av med tradisjonell jordbruksdrift ominnredet vi driftsbygningen til restaureringsverksted for veterankjøretøy. Vi har med dette ført videre våre foreldre og forfedres drøm om at slekten skal kunne bo på gården og ha det trivelig med arbeid og nærhet til familien,  samt føre tidligere tradisjoner og håntverk videre inn i ett nytt tusenår, til glede og nytte for nye generasjoner.

Hvordan det begynte

Det hele startet vel da det ble dratt hjem et vrak av en automobil som stod på nabogården. Den var i så dårlig forfatning og så mangelfull at det tok over ett år før man fant ut hvilket bilmerke det var. Det viste seg å ha vert en Ford A Town Sedan 1931 modell.  Det ble da nødvendig å investere i forskjellig verktøy, spesialutstyr og kunnskap om disse gamle kjøretøyene. Men, etter hvert som det ble kjent at jeg hadde anskaffet utstyr til restaurering av veterankjøretøy, ble det mer arbeid på andres kjøretøy enn min egen.

I 1984 tok vi skrittet fult ut og startet firma med restaurering av kjøretøy fra 1920 og 1930 tallet som spesialitet.  Etter en tid var jeg så heldig å få tak i et Norsk karosserifabrikk historisk klenodium. Etter sigende den eneste hydrauliske karosseripressen  som noen gang har vert i Norge. Denne ble anskaffet fra nå nedlagte Repstad Karosserifabrikk i Søgne. Etter dette har det blitt laget mange pressformer til deler for eldre kjøretøy. Dette er deler som ikke lenger er i produksjon, noen andre steder.

 

Bildet viser en liten del av karosseripressa.

På bildet er nettopp en ny støtfanger til Opel P4 1936 modell presset ut.

 Når nye deler blir produsert ved verkstedet med gammelt originalt verktøy, ja, kan man da få det mer originalt? Ja, til og med den som betjener verktøyet er ganske original! 

Etter hvert ble pågangen  ved verkstedet så stor at vi har måttet innføre venteliste for restaureringsarbeider. Det er da spesielt hyggelig at neste generasjon har utdannet seg  til platearbeider, for å kunne bidra til å få enda flere automobiler ut på vegen igjen.

Vi må gjøre oppmerksom på at av hensyn til våre kunder og stor arbeidsmengde, kan vi ikke ta imot unødig besøk ved verkstedet. Vi ber om forståelse for dette.

TAKK

Har du et gammelt kjøretøy fra 1920 eller 1930 tallet som du er glad i og som du ønsker å få restaurert eller oppgradert? Send oss noen ord!   strede@online.no 

»  Hovedside
»  Bilder fra restaurering av Mercedes-Benz 170V 1940 modell
»  Bilder restaurering Chevrolet 1927 Touring
»  Ønsker du restaurering
Strædet Automobilverksted
Telefon: 3828 7147 9774 9505
http://www.automobilverksted.no
Nettstedskart